Adventure Food on ideaalne valik reisidele, rännakutele, matkadele ja seiklusüritustele, kus toiduvalmistamise võimalused on piiratud. Nende toitude valmistamiseks on vaja vaid vett ja vee soojendamiseks vajalikku varustust. Tänu külmkuivatusele muutub kaasavõetav toidukogus oluliselt väiksemaks ja kergemaks, jättes seljakotti rohkem ruumi ja säästes kandja energiat.
Toidu külmkuivatus
See tehnoloogia sai alguse NASA-st, kui plaaniti pikaajalisi kosmosereise ja tekkis küsimus, kuidas kosmonautidele toitu kaasa võtta. Uurimiste tulemusena jõuti külmkuivatatud toiduni. Nüüdseks on see tehnoloogia laialdaselt kasutusel tavakasutuses, keskendudes väikestele portsjonitele või kiirtoitudele.
Toidu külmkuivatusprotsessis toit esmalt valmistatakse, seejärel külmutatakse kiirelt ja lõpuks eemaldatakse aeglaselt vaakumis soojendades tekkinud jääkristallid ehk vesi. Lõpptoode säilitab 98% oma toiteväärtusest ja kaalub vaid 20% algupärasest kaalust.
Külmkuivatatud toidul säilib
- Välimus Külmkuivatatud toidud säilitavad oma algupärase kuju ja struktuuri. Valmistamiseks lisatakse lihtsalt vesi ja mõne minutiga taastab toit oma algsed omadused.
- Maitse Külmkuivatatud toit maitseb sama hästi kui värske. Külmkuivatamine eemaldab vee, mitte maitse. Seega säilitab külmkuivatatud toit praktiliselt värske toidu maitse, vitamiinid ja toitainete sisalduse.
- Kaal Külmkuivatatud toit kaalub kordades vähem kui värske. Külmkuivatusega eemaldatakse 98% selles sisalduvast veest. See vähendab märkimisväärselt toidu kaalu, muudab selle kergemini käsitletavaks ja vähendab transpordikulusid.
- Pikk säilivusaeg Külmkuivatatud toitu võib säilitada kuid või aastaid toatemperatuuril, kartmata riknemist. See vähendab hoiustamiskulusid, kuna pole vaja kindla temperatuuriga ruumi.